Let op!!
Huurders kunnen op deze woning reageren tot uiterlijk 17 januari 2025. Is de woning na deze periode niet verkocht dan gelden de overige voorrangsregels van Stichting Zeeuwland en kan de woning aan overige geïnteresseerden (niet huurders) worden aangeboden.
Deze hoekwoning is gelegen aan de rand van het dorp Meliskerke en beschikt onder meer over een lichte woonkamer, drie slaapkamers en een aparte keuken. De diepe achtertuin is gelegen op het noordoosten en beschikt overeen vrijstaande stenen berging.
De woning wordt te koop aangeboden met de mogelijkheid om gebruik te maken van de ‘Kopen naar Wens’-regeling waarbij je de woning aankoopt met een uitgestelde betaling van € 40.000,-, zo kun je de woning aankopen voor een minimale koopsom van € 195.000,- k.k.
Algemeen:
– Eindwoning,
– Drie slaapkamers,
– Stenen berging met elektra,
– Diepe tuin,
– Rustige ligging,
– Achtertuin op het noordoosten.
Voorrang huurders
Vanaf 1 juli 2024 gelden er nieuwe regels gemaakt door de overheid. Verkoper van deze woning, Stichting Zeeuwland, moet haar koopwoningen de eerste vier weken aan huurders aanbieden. Huurders krijgen voorrang bij koopwoningen van andere woningcorporaties uit dezelfde gemeente, te weten Woongoed Middelburg en l’Escaut uit Vlissingen.
Zeeuwland houdt de eerste vier weken van adverteren de volgende voorrangsregels:
1. Huurders van een sociale huurwoning van Zeeuwland tot 40 jaar uit dezelfde kern.
2. Overige huurders van een sociale huurwoning tot 40 jaar uit dezelfde kern.
3. Overige huurders van een sociale huurwoning vanaf 40 jaar uit dezelfde kern.
4. Huurders van een sociale huurwoning van Zeeuwland tot 40 jaar uit dezelfde gemeente.
5. Overige huurders van een sociale huurwoning tot 40 jaar uit de dezelfde gemeente.
6. Overige huurders van een sociale huurwoning vanaf 40 jaar uit dezelfde gemeente.
Zijn er per categorie meerdere kandidaten die de woning willen kopen dan zal er geloot worden.
Kopen naar wens
Om het kopen van een woning voor meer mensen mogelijk te maken, verkoopt Zeeuwland ook woningen met de formule Kopen naar Wens. Er is dan sprake van een uitgestelde betaling. Pas als u de woning weer gaat verkopen, betaalt u de uitgestelde betaling terug aan Zeeuwland. Hierdoor hoeft u niet de gehele koopsom van de woning te lenen en is de hypotheek een stuk lager. Zo geniet u van lage maandlasten. De makelaar vertelt u graag meer over de mogelijkheden.
Let op, deze woning mag alleen worden aangekocht voor zelfbewoning en niet verhuurd worden aan derden!
Standaard wordt er een bankgarantie c.q. waarborgsom van 10% van de koopprijs in de koopovereenkomst opgenomen. Deze zal door koper moeten worden gesteld c.q. gestort bij de notaris. Daarnaast zullen er diverse aanvullende artikelen in de koopovereenkomst opgenomen worden met betrekking tot onder meer de ouderdom en eventueel aanwezig asbest en is er een projectnotaris.
Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan.
Het begrip ‘optie’ wordt op twee manieren gebruikt:
a) In juridische zin geeft een optie een partij (in dit geval de koper) de keuze om door een eenzijdige verklaring een koopovereenkomst met een
andere partij (de verkoper) te sluiten. Beide partijen zijn het dan eens over de voorwaarden van de koop, maar de koper krijgt bijvoorbeeld nog een week bedenktijd. Bij de aankoop van een nieuwbouwwoning is zo’n optie gebruikelijk. Bij de aankoop van een bestaande woning niet.
b) Bij de aankoop van bestaande woningen wordt het begrip ‘optie’ eigenlijk ten onrechte gebruikt. ‘Optie’ heeft dan de betekenis van bepaalde afspraken die een verkopende NVM-makelaar maakt met een geïnteresseerde koper tijdens het onderhandelingsproces. Bijvoorbeeld de toezegging dat de koper een paar dagen
bedenktijd krijgt voor het uitbrengen van een
bod. De koper kan deze tijd gebruiken om beter inzicht te krijgen in zijn financiering of de gebruiksmogelijkheden van de woning. De NVM-makelaar zal in deze periode bij andere geïnteresseerde partijen aangeven, dat op de woning een optie rust. Een optie kun je niet eisen. De verkoper beslist in overleg met de NVMmakelaar of dergelijke opties worden gegeven.
Nee, de verkoper is niet verplicht de woning dan aan jou te verkopen. De Hoge Raad heeft bepaald dat de vraagprijs gezien moet worden als een uitnodiging tot het doen van een bod. Ook als je de vraagprijs biedt, kan de verkoper dus beslissen of hij je bod wel of niet aanvaardt, of (via zijn makelaar) een tegenbod doet.
Of als ik als eerste een bod uitbreng? Nee, dit hoeft niet. De verkoper bepaalt samen met de verkopende makelaar met wie hij in onderhandeling gaat. Vraag als koper de verkopende makelaar van te voren naar de verkoopprocedure die gehanteerd wordt om teleurstelling te voorkomen.
De wettelijk vastgestelde drie dagen bedenktijd houdt in dat je als koper zonder opgaaf
van redenen de koop kunt ontbinden. De bedenktijd van drie dagen gaat in zodra een kopie van de getekende koopovereenkomst aan de koper ter hand is gesteld. De bedenktijd kan langer duren dan drie dagen als deze eindigt op een zaterdag, zondag of algemeen erkende feestdag. Hiervoor zijn regels opgesteld. De NVM-makelaar kan precies aangeven tot wanneer de bedenktijd loopt.